08/09/2023 08/09/2023 Τιμώντας τη μνήμη της Προστάτιδας Αγίας της η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» συμμετείχε στον Πανηγυρικό Εσπερινό ο οποίος τελέστηκε στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Βαρνάβα. Ο Επίσκοπος και Γέροντας της Χορωδίας σκιαγράφησε με απαράμιλλη παραστατικότητα την προσωπικότητα της αρχόντισσας του Βυζαντίου...
08 Σεπτεμβρίου, 2023 - 8:35
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2023 - 8:43

Νεαπόλεως Βαρνάβας: Η Οσία Κασσιανή αποτελεί παράδειγμα για τα μέλη της Χορωδίας

Διαδώστε:
Νεαπόλεως Βαρνάβας: Η Οσία Κασσιανή αποτελεί παράδειγμα για τα μέλη της Χορωδίας

Τιμώντας τη μνήμη της Προστάτιδας Αγίας της η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» συμμετείχε στον Πανηγυρικό Εσπερινό ο οποίος τελέστηκε στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Βαρνάβα.

Ο Επίσκοπος και Γέροντας της Χορωδίας σκιαγράφησε με απαράμιλλη παραστατικότητα την προσωπικότητα της αρχόντισσας του Βυζαντίου Κασσιανής, η οποία αναδείχθηκε, με την ασκητική βιοτή της,  Οσία της Ορθοδόξου  Εκκλησίας.

«Η Μεγάλη ποιήτρια του Βυζαντίου να αποτελεί παράδειγμα για τα μέλη της Χορωδίας, συνέστησε πατρικά ο Επίσκοπος,  ως προς την άσκηση και την ταπείνωσή της. Σκοπός της λειτουργίας της χορωδίας είναι η διακονία της Μητρόπολης και η δόξα της Εκκλησίας. Η χορωδία αποτελεί πρόταση πολιτισμού!».

Ακολούθησε κέρασμα στην αίθουσα «ΞΕΝΙΑ» του Ναού. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε ένα αναμνηστικό δώρο στα μέλη της Χορωδίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων