Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως
04 Αυγούστου, 2024

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στην Κατασκήνωση της Μακρυνίτσας

Διαδώστε:

Την Κατασκήνωση «Ευλογημένο Καταφύγιο» στη Μακρυνίτσα Σερρών επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας το Σάββατο 3 Αυγούστου 2024.

Αυτήν την περίοδο στην κατασκήνωση συμμετέχουν 160 αγόρια Γυμνασίου και Λυκείου. Από χθες, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Cosmos», στην Κατασκήνωση φιλοξενούνται, συνοδευόμενοι από τον π. Ανδρέα Bushell,  10 ομογενείς – τρίτης γενιάς Έλληνες- από την Ιερά Μητρόπολη Βοστόνης.

«Εσπερία Αγία Γη …. πέτρα που κάρπισε!» είναι το φετινό γενικό σύνθημα της Κατασκηνωτικής Περιόδου.

Οι κατασκηνωτές τραγούδησαν με ενθουσιασμό τους ύμνους των ομάδων τους προς τιμήν του υψηλού Προσκεκλημένου.

Το Σεβασμιώτατο συνόδευσαν ο π. Ιωάννης Περιστερίδης,  οι ιεροδιάκονοι π. Δημήτριος Κυριάκου και  π. Ελευθέριος Αμησινόπουλος, καθώς και οι υπεύθυνες του Γραφείου Τύπου της Μητροπόλεως κ. Μαρία Χαραλαμπίδου και η κ. Χριστίνα Κεναμέα.

Ο Γενικός Υπεύθυνος της Κατασκήνωσης πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μίλκας καλωσόρισε το Σεβασμιώτατο με φιλόφρονα διάθεση και εγκάρδια λόγια δίνοντας συγχρόνως το στίγμα της Κατασκήνωσης. Αρχηγός της κατασκήνωσης είναι ο εκπαιδευτικός  κ.Νίκος Τσιαδήμος  ο οποίος πλαισιώνεται από ένα έξοχο επιτελείο συνεργατών.

Στο τέλος, ο οικείος Ποιμενάρχης αφορμώμενος από την – δια χειρός του Ξενοφωντινού ιερομονάχου π. Λουκά – Εικόνα,  στην οποία αποτυπώνονται εναργώς  η πορεία και η προσφορά μέσα στο χρόνο της Ιεράς Μητρόπολης, ανακάλεσε τους αγώνες, τις θυσίες, τους κόπους που απαιτήθηκαν για το εδραίωμα  και την  ανάπτυξη της Ιεράς Μητρόπολης.

 

Διαδώστε: