25/08/2024 25/08/2024 Στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την Κυριακή 25 Αυγούστου. Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αποτύπωσε με την ακρίβεια ζωγράφου τη σκηνή της θύελλας, καθώς και της συνάντησης του Κυρίου με τον Πέτρο επί των κυμάτων. Μεταξύ των άλλων ο Επίσκοπος της Δυτικής Θεσσαλονίκης...
25 Αυγούστου, 2024 - 17:09
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2024 - 17:10

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στον Άγιο Παντελεήμονα Αμπελοκήπων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στον Άγιο Παντελεήμονα Αμπελοκήπων

Στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την Κυριακή 25 Αυγούστου.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αποτύπωσε με την ακρίβεια ζωγράφου τη σκηνή της θύελλας, καθώς και της συνάντησης του Κυρίου με τον Πέτρο επί των κυμάτων.

Μεταξύ των άλλων ο Επίσκοπος της Δυτικής Θεσσαλονίκης υπογράμμισε τα εξής:

«Η ζωή μας μοιάζει με πέλαγος που βασανίζεται από τρομερή θαλασσοταραχή: πειρασμοί, δοκιμασίες, λογισμοί ορθώνονται ως κύματα και μάς κτυπούν αλύπητα. Τα κύματα της απιστίας μας συχνά αποκρύπτουν το πρόσωπο του Κυρίου και προκαλούν τη βύθισή μας στα νερά της απόγνωσης και του αδιέξοδου. Δεν είμαστε έτοιμοι να ανταμώσουμε τα θαύματα. Τι είναι τα θαύματα; Τα θαύματα είναι τα σημάδια του Θεού στην ιστορία. Τα συναντά όποιος πιστεύει απροϋπόθετα και απόλυτα. Τα περιμένει ακόμα και όταν είναι… «εναντίος ο άνεμος». Η πίστη γεννά το θαύμα. Η πίστη αποτελεί πάντα το προαπαιτούμενο για την επιτέλεση του θαύματος».

 

                             

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων