Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως
09 Ιουνίου, 2019

Πανηγύρισε ο Ναός του 424 Γ.Σ.Ν.Ε.

Διαδώστε:

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα, εκ μεταφοράς της εορτής του Αγίου, Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, εντός του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως Θεσσαλονίκης.

Ο Σεβασμιώτατος στο εμπνευσμένο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο νόημα της δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου, την οποία μόλις χθες εορτάσαμε, και στον βίο του νεοφανούς και λαοφιλούς Αγίου Λουκά, ο οποίος μέσα από τις κακουχίες και τα μαρτύρια που υπέστη έλαβε τον αμαράντινο στέφανο της δόξης και κέρδισε, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, τον «ουρανό», αλλά και στη συμβολή του στην εξέλιξη της Ιατρικής επιστήμης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου, ευχαρίστησε για την προσφορά τους τον Διευθυντή του Νοσοκομείου, Ταξίαρχο κ. Μιχαήλ Ιωσηφίδη, τους Υποδιευθυντές, τη Διευθύνουσα, τον ιερέα, τους ιατρούς, το προσωπικό και όλους όσοι υπηρετούν με θυσιαστικό πνεύμα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, καλωσόρισε τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Κούτρα, τον Διοικητή της Σ.Σ.Α.Σ. Υποστράτηγο Γεώργιο Ματζουράνη και όλους όσοι συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, ενώ προέστη της Λιτανείας της ιεράς εικόνος και του ιερού λειψάνου του Αγίου εντός του Νοσοκομείου.

Διαδώστε: