Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως
02 Αυγούστου, 2024

Στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Εξοχής ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως

Διαδώστε:

Στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Εξοχής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας ιερούργησε την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Διονύσιος Τζίτζιος, ο οποίος είχε τη διακονία του λόγου, αφού παρουσίασε τους βασικούς άξονες της διδασκαλίας του Αγίου Στεφάνου υπογράμμισε τα εξής: «Η διδασκαλία του Πρωτομάρτυρος επικυρώθηκε με το τίμιο αίμα του. Ο μαρτυρικός θάνατός του υπήρξε ισχυρό αποτέλεσμα της πίστης του. Αποτέλεσμα πίστης ήταν και η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του: ο Άγιος εμφανίστηκε τρεις φορές, κατ όναρ, στον ιερέα Λουκιανό υποδεικνύοντας τον τόπο ταφής του (στα Ιεροσόλυμα). Στη συνέχεια, ο αυτοκράτορας Μέγας Κωνσταντίνος ανήγειρε Ναό προς τιμήν του Αγίου στη Βασιλεύουσα».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των ευεργετών Γεωργίου και Ουρανίας Γεωργαντουλίδου και αναφέρθηκε εκτενώς στη μεγάλη δωρεά τους προς την Ιερά Μητρόπολη. Ο Ξενώνας «Φιλοξενία» στον οποίο φιλοξενούνται κατ’ έτος περισσότεροι από 2200 ασθενείς –συνοδοί αποτελεί διαχρονικά έκφραση της φιλανθρωπίας τους.

 

 

Διαδώστε: