Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως
26 Σεπτεμβρίου, 2024

Συμμετοχή γυναικείας χορωδίας της Ι.Μ. Νεαπόλεως στην επετειακή εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:

Για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη σύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου το πρωί Επετειακή Εκδήλωση με την ευλογητική παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου.

Η επετειακή εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Νικολάου Νίτσα με θέμα «100 χρόνια από της ιδρύσεως του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης». Ακολούθησε η ομιλία του Αναπληρωτού Καθηγητού Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νικολάου Λαζαρίδη με θέμα «Τα μηνύματα των Αγίων Αναργύρων στο σύγχρονο ιατρό». Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθηγητής κ.Θεόδωρος Δαρδαβέσης ανέπτυξε το θέμα «Τα αγιάσματά της πόλεως της Θεσσαλονίκης».

Η Χορωδία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση του κ. Χρυσοχόου και η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» υπό την διεύθυνση της κ. Μαρίας Χαραλαμπίδου πλαισίωσαν καλλιτεχνικά την εκδήλωση ερμηνεύοντας έντεχνα και χορωδιακά τραγούδια.

Στο τέλος, η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έκλεισε την εκδήλωση επισημαίνοντας την σπουδαιότητα του ιερού λειτουργήματος του γιατρού.

Διαδώστε: