08/08/2023 08/08/2023 Τον νεομάρτυρα Χρήστο τον εκ Πρεβέζης, το νεαρό ναυτόπαιδο που όταν το καράβι του ελλιμενίστηκε στη Κω με παρρησία ομολόγησε το όνομα του Χριστού, αρνηθείς να αλλαξοπιστήσει μαρτυρήσας γενναιοφρόνως στις 5 Αυγούστου 1668 στη νήσο Κω, τίμησε η γενέτειρά του και η τοπική Εκκλησία στον ομώνυμο Ναό του στην πόλη της Πρέβεζας. Το απόγευμα της...
08 Αυγούστου, 2023 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2023 - 13:33

Εορτή του Αγίου Νεομάρτυρα Χρήστου του εκ Πρεβέζης

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου Νεομάρτυρα Χρήστου του εκ Πρεβέζης

Τον νεομάρτυρα Χρήστο τον εκ Πρεβέζης, το νεαρό ναυτόπαιδο που όταν το καράβι του ελλιμενίστηκε στη Κω με παρρησία ομολόγησε το όνομα του Χριστού, αρνηθείς να αλλαξοπιστήσει μαρτυρήσας γενναιοφρόνως στις 5 Αυγούστου 1668 στη νήσο Κω, τίμησε η γενέτειρά του και η τοπική Εκκλησία στον ομώνυμο Ναό του στην πόλη της Πρέβεζας.

Το απόγευμα της 4ης Αυγούστου τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.

Ομιλητής ήταν ο Πανοσ. Αρχιμ. Ιωαννίκιος Μπίλιας, ο οποίος εστίασε το κήρυγμά του στον βίο του νεομάρτυρος και την εν γένει προσφορά των νεομαρτύρων στην Εκκλησία και το Γένος.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου ο οποίος στον λόγο του αναφέρθηκε στην τιμή που αποδίδει η Εκκλησία στο μαρτύριο και εξήγησε τους λόγους της τιμής αυτής συνδέσας το μαρτύριο με τον Σταυρό του Κυρίου και τα μυστήρια της αγάπης και της πίστεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων