26/01/2022 26/01/2022 Στην Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης ιερούργησε την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονας για την 27η επέτειο της εκλογής του στην Αρχιεροσύνη και ημέρα μνήμης του εν Αγίοις Πατρός ημών Γρηγορίου του Θεολόγου. Μαζί του συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης και ιερείς. Σύντομο βιογραφικό του...
26 Ιανουαρίου, 2022 - 8:26
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2022 - 8:30

27η επέτειος εκλογής του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος

Διαδώστε:
27η επέτειος εκλογής του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης ιερούργησε την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονας για την 27η επέτειο της εκλογής του στην Αρχιεροσύνη και ημέρα μνήμης του εν Αγίοις Πατρός ημών Γρηγορίου του Θεολόγου.

Μαζί του συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης και ιερείς.

Σύντομο βιογραφικό του Σεβασμιωτάτου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων (κατά κόσμον Μιχαήλ) Καλαφάτης, εγεννήθη το έτος 1943 εις Πετροκέρασα Χαλκιδικής.

Απεφοίτησεν εκ τής Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το έτος 1967 και εκ τής Θεολογικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημίου το έτος 1973.

Εχειροτονήθη Διάκονος και Πρεσβύτερος το έτος 1970.

Υπηρέτησεν ως Ιεροκήρυξ εις την Ιεράν Μητρόπολιν Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Διετέλεσε Σχολάρχης εις το Εκκλησιαστικόν λύκειον Καβάλας, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Καβάλας, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Ιεροκήρυξ και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μαριών Θάσου, την οποίαν εκ βάθρων ανήγειρε.

Εδημοσίευσεν άρθρα και μελέτας.

Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου εξελέγη το έτος 1995.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων