Ι.Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου
29 Αυγούστου, 2024

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Πολιούχο της Ξάνθης (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:

Πανηγυρίζει σήμερα ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Τιμίου Προδρόμου, πολιούχου της πόλεως της Ξάνθης. Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024, τελέστηκε Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωροθέου. 

Συγχοροστάτησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, ο Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρος.  

Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Τιμίου Προδρόμου, στην κεντρική πλατεία της πόλεως της Ξάνθης, με τη συνοδεία της στρατιωτικής μπάντας του Δ’ Σώματος Στρατού και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ξάνθης. Της λιτανευτικής πομπής προέστη ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος ενώ μαζί με τους προαναφερθέντες Αρχιερείς έλαβε μέρος και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. 

Τον θείο λόγο στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης κήρυξε ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος. Ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων καλωσόρισε τους Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε για την παρουσία και συμμετοχή τους στον εορτασμό του πολιούχου της Ξάνθης.

Συμμετείχαν οι τοπικές, στρατιωτικές αρχές και οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και φορέων της πόλης. Κατά τις ιερές ακολουθίες πλήθος πιστών προσήλθε για να προσκυνήσει την ιερά εικόνα του Προστάτη και Πολιούχου της πόλεως.

   

Διαδώστε: