Ι.Μ. Παροναξίας
09 Σεπτεμβρίου, 2022

Πάρος και Νάξος εόρτασαν το Γενέθλιο της Θεοτόκου

Διαδώστε:

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στις λατρευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Πάρο και Νάξο για το Γενέθλιο της Θεοτόκου.


Ειδικότερα, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 το απόγευμα ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μετέβη στην ορεινή Νάξο και συγκεκριμένα στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ναό της Θεοσκεπάστου Κωμιακής, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό. Τον πλαισίωσε ο Πρωτοσυγκελλεύοντας της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας, Αρχιμ. Δωρόθεος Βενετσανόπουλο, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, ο Οικ. Βασίλειο Δούκα, ο Πρεσβ. Στυλιανό Τσούγκα, ο οικείος Εφημέριος Νικόλαο Βλασερό και ο Διάκ. Νεκτάριο Σκουλάτο.

Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε τους ιερείς, τους τοπικούς άρχοντες και τους πιστούς για την συμμετοχή τους και ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος, η Γέννηση της οποίας έφερε την «όντως χαρά» σε όλο τον κόσμο να ευλογεί την ζωή και τα έργα τους.

Ανήμερα της Θεομητορικής εορτής την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, ο Μητροπολίτης μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Θεοσκεπάστου Κάτω Ποταμιάς, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον οικείο Εφημέριο και Αρχιερατικό Επίτροπο Ναξίας, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γρυλλάκη και τον Διάκονο. Κατά την διάρκεια του «Κοινωνικού» ο Μητροπολίτης κήρυξε τον θείο λόγο και απηύθυνε ευχές προς όλους. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στα παραδοσιακά σοκάκια του χωριού.

Αντίστοιχα στα Μάρμαρα της Πάρου εορτάσθηκε πανηγυρικά το Γενέθλιον της Υπεραγίας Θεοτόκου (Πέρα Παναγιά), προεξάρχοντος των Ιερών Ακολουθιών του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμω κ. Βαρθολομαίου, με την συμμετοχή πολλώ Ιερέων της περιοχής.

Διαδώστε: