Ι.Μ. Πατρών
03 Νοεμβρίου, 2021

Ξεκίνησαν τα μαθήματα Αγιογραφίας στη Μητρόπολη Πατρών

Διαδώστε:

Άρχισαν και την φετινή χρονιά τα μαθήματα της Σχολής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, στο φιλόξενο πνευματικό κέντρο της Ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρόης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τέλεσε τον Αγιασμό και μίλησε με θερμά λόγια για την προσπάθεια που γίνεται στη Σχολή με υπεύθυνο τον Πρωτ π. Παναγιώτη Ταρσινό, και Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον κ. Πέτρο Λαμπρινάκο, τους οποίους ευχαρίστησε ιδιαιτέρως.

Στη συνέχεια τόνισε την αξία της αναγωγικής και ιερής τέχνης της αγιογραφίας και επιβράβευσε τους μικρούς μαθητές, αλλά και τους μεγαλυτέρους, οι οποίοι θυσιάζουν πολύτιμο μέρος από τον χρόνο τους για να μαθητεύσουν στη Σχολή Αγιογραφίας της  Ιεράς Μητροπόλεώς Πατρών, διδασκόμενοι τον τρόπο της αγιογραφήσεως των ιερών και αγίων, της πίστεώς μας, μορφών.

Ακόμη έκανε εκτενή αναφορά στην παράδοση η οποία  διαπνέει  την Αποστολική Εκκλησία των Πατρών μέσα από ιστορικές πηγές και, εν κατακλείδι, ευχήθηκε εγκαρδίως καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους, διδάσκοντες και διδασκομένους, της Σχολής.

 

Διαδώστε: