30/05/2022 30/05/2022 Μια θαυμάσια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Γυμνασίου Χαλανδρίτσας με πρωταγωνιστές τους μαθητές, οι οποίοι παρουσίασαν  πονήματα, πεζά κείμενα και χορούς από διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της Πατρίδας μας, αλλά και από τις αλησμόνητες Πατρίδες, που ποτίστηκαν με αίματα ηρώων και μαρτύρων της Πίστης και της Πατρίδας, από την αποφράδα ημέρα της Αλώσεως της Βασιλίδος των...
30 Μαΐου, 2022 - 12:11
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2022 - 12:15

Λαμπρή εκδήλωση του Γυμνασίου και Λυκείου Χαλανδρίτσας για τις αλησμόνητες Πατρίδες

Διαδώστε:
Λαμπρή εκδήλωση του Γυμνασίου και Λυκείου Χαλανδρίτσας για τις αλησμόνητες Πατρίδες

Μια θαυμάσια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Γυμνασίου Χαλανδρίτσας με πρωταγωνιστές τους μαθητές, οι οποίοι παρουσίασαν  πονήματα, πεζά κείμενα και χορούς από διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της Πατρίδας μας, αλλά και από τις αλησμόνητες Πατρίδες, που ποτίστηκαν με αίματα ηρώων και μαρτύρων της Πίστης και της Πατρίδας, από την αποφράδα ημέρα της Αλώσεως της Βασιλίδος των πόλεων, έως και την Μικρασιατική Καταστροφή.

Η εκδήλωση είχε ως θέμα «Ελλάδα Μάνα ηρώων και μαρτύρων» και στέφθηκε από πλήρη επιτυχία.

Η συμμετοχή του λαού ήταν μεγάλη και τα παιδιά και οι υπεύθυνοι καθηγητές για την ετοιμασία και παρουσίαση της εκδήλωσης καταχειροκροτήθηκαν.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, τον οποίον με πολύ σεβασμό προσκάλεσαν οι μαθητές, ώστε να ευλογήσει την εορταστική τους εκδήλωση.

Στον χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την βαθιά του συγκίνηση και τον έπαινο στους μαθητές και τους υπευθύνους για την εκδήλωση καθηγητές, γιατί μέσα από αυτές τις εορτές, διατηρούνται οι μνήμες νωπές, εμβαθύνουμε στην ιστορία μας, ζούμε τα γεγονότα όπως συνέβησαν, τιμάμε τους ήρωες και μάρτυρες, διδασκόμεθα από τους αγώνες τους και παίρνουμε δύναμη για την πορεία μας στο μέλλον, ώστε να διατηρηθεί η λαμπάδα αναμμένη έως της συντέλειας του αιώνα.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε συγκινητικά για τα γεγονότα μάλιστα με την συμπλήρωση 200 ετών (πέρυσι) από της Επαναστάσεως του 1821 και 100 ετών από της Μικρασιατικής καταστροφής.

Ευχήθηκε καλή πρόοδο στα παιδιά και επιτυχία στις επικείμενες εξετάσεις.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του επίσης, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θεόδωρος Μπαρής, Αντιδήμαρχοι αλλά και τοπικοί Φορείς και πλήθος κόσμου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων