05/09/2024 05/09/2024 Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προς την Παναγία την Ιεροσολυμίτισσα στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Πατρών του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε: “Η Αγία μας Εκκλησία τιμά και εορτάζει τον Προφήτη Ζαχαρία, μια σπουδαία βιβλική μορφή. Ο...
05 Σεπτεμβρίου, 2024 - 13:12
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2024 - 13:17

Ο Κερνίτσης Χρύσανθος στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Πατρών

Διαδώστε:
Ο Κερνίτσης Χρύσανθος στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Πατρών

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προς την Παναγία την Ιεροσολυμίτισσα στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Πατρών του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε: “Η Αγία μας Εκκλησία τιμά και εορτάζει τον Προφήτη Ζαχαρία, μια σπουδαία βιβλική μορφή. Ο Προφήτης Ζαχαρίας ήταν ενάρετος και άνθρωπος του Θεού και είχε λάβει ως σύζυγο του την ευσεβή Ελισάβετ. Ήσαν άμεμπτοι ενώπιον του Θεού. Μια θλίψη υπήρχε στη ζωή τους, ότι ήσαν άτεκνοι. Και με τη θερμή προσευχή τους πυρπολούσαν τον Ουρανό. Τα χρόνια πέρασαν και ο Κύριος ικανοποίησε το αίτημα τους. Άγγελος Κυρίου επισκέπτεται το Ζαχαρία και του λέγει: “Μη φοβού Ζαχαρία, εισηκούσθη η δέησις σου και η γυνή σου η Ελισάβετ γεννήσει υιόν σου”. Το δώρον του Θεού είναι ο Τίμιος Πρόδρομος και Βαπτιστής του Σωτήρος. Τον Προφήτη Ζαχαρία με εντολή του βασιλιά Ηρώδη, τον εφόνευσαν μεταξύ του Ναού και του θυσιαστηρίου. Ας αγαπήσουμε και εμείς την προσευχή, όπως ο Προφήτης Ζαχαρίας. Να καταφεύγουμε στο Θεό με πίστη. Να βάλουμε την Κυριακή, που είναι ημέρα λατρείας του Θεού πάλι στη ζωή μας και να αγωνιζόμαστε για τον αγιασμό και τη σωτηρία μας”.

Τέλος, μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα και αγιασμένα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων