Ι.Μ. Πατρών
03 Ιανουαρίου, 2024

Πατρών Χρυσόστομος: Να στηρίξουμε την οικογένεια η οποία βάλλεται πανταχόθεν με σκοπό τη διάλυση

Διαδώστε:

Στην ανάγκη στήριξης της οικογένειας η οποία βάλλεται πανταχόθεν σήμερα στην πατρίδα μας με σκοπό τη διάλυσή της αναφέρθηκε στην αρχή του νέου έτους ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος. 

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μεγάλη εορτή της Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η ιερά μνήμη του μεγάλου πατρός της Εκκλησίας Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας, του Ουρανοφάντορος στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Η οικογένεια είναι θεσμός θεοίδρυτος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών και κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην φιλοθεΐα και φιλανθρωπία του Μεγάλου Βασιλείου. Τόνισε δε ότι με το ασκητικό και αγωνιστικό του φρόνημα, υπερασπίστηκε τις αποκεκαλυμμένες από τον Θεό αλήθειες και αγωνίστηκε με θαρραλέο φρόνημα εναντίον των αιρέσεων. Επίσης με την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, την αγάπη χωρίς όρους και όρια, όπως την χαρακτηρίζει ο Απόστολος Παύλος, περιέθαλψε πλήθος ασθενών, απόρων, εμπεριστάτων, γερόντων και ενδεών και ίδρυσε την Βασιλειάδα, άλλη πόλη εντός πόλεως, ως έχει ευστόχως χαρακτηρισθεί.

Ιδιαιτέρως ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην οικογένεια του Μεγάλου Βασιλείου, στην γιαγιά του, στον πατέρα του, στην μητέρα του και στα αδέλφια του, οι οποίοι όπως και ο ίδιος, ως άγιοι τιμώνται και μακαρίζονται από την Εκκλησία μας. Στάθηκε δε ιδιαιτέρως στην ανάγκη να στηρίξουμε την οικογένεια σήμερα, η οποία βάλλεται πανταχόθεν με σκοπό να οδηγηθεί στην διάλυση, με την είσοδο στην Πατρίδα μας, ξενόφερτων τρόπων συμβιώσεως, που δυναμιτίζουν τα θεμέλια του κυττάρου αυτού της κοινωνίας μας, της σωστής δηλαδή οικογενείας, η οποία είναι θεσμός θεοίδρυτος.

Διαβάστε επίσης – Πατρών Χρυσόστομος: Σύγχρονοι Ηρώδεις, όσοι δρομολογούν την τεκνοθεσία από ομόφυλα «ζευγάρια»

Δοξολογία για το νέο έτος

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η Δοξολογία επί τη εισόδω στο νέο ενιαυτό της χρηστότητος του Κυρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, με την συμμετοχή, όλων των Αρχών, Πολιτικών, Στρατιωτικών, Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπαιδευτικών κ.α.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Ο Σεβασμιώτατος, ευχήθηκε σε όλους, για την μεγάλη Δεσποτική εορτή και την εορτή του Αγίου Βασιλείου, ως και για την είσοδο μας στο νέο πολιτικό έτος.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη, μετά των άλλων Αρχών, στο Δημαρχείο και μετά ταύτα στην έδρα της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδος, όπου ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα αντιστοίχως και ευχήθηκε από καρδίας, στον κ. Δήμαρχο, Κωνσταντίνο Πελετίδη και στον κ. Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και στους συνεργάτες τους, υγιεία, χαρά και κάθε ευλογία παρά Κυρίου και δύναμη εξ’ ύψους, ώστε να φέρουν εις πέρας το πολεύθυνο έργο τους κατά την νέα θητεία τους, ύστερα από την εντολή που τους έδωσε ο Λαός στις πρόσφατες εκλογές.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία την Δοξολογία, στον πανηγυρίζοντα, μεγαλοπρεπή και επιβλητικό ιερό Ναό του Μεγάλου Βασιλείου, της Κωμοπόλεως των Βραχνέϊκων και κήρυξε τον θείο λόγο, εν πληθούση Εκκλησία, ευχηθείς τα δέοντα. Εν συνεχεία στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού, ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Ενορίας.

Διαδώστε: