Ι.Μ. Πειραιώς
12 Ιουνίου, 2024

Ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός ευλόγησε την πόλη του Πειραιά

Διαδώστε:

Ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός Επίσκοπος Συμφερουπόλεως, ευλόγησε εχθές το απόγευμα την πόλη του Πειραιά, όπου το τίμιο λείψανό του λιτανεύθηκε εντός της πόλεως.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Λουκά, μετά τον μεθέορτο πανηγυρικό Εσπερινό και ταυτόχρονα Εσπερινό της Αποδόσεως της εορτής του Πάσχα, ψάλθηκαν τα εγκώμια του Αγίου Λουκά του ιατρού στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, ενώ μετά ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος Άξιον Εστί και του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά εντός της πόλεως του Πειραιά.

Της ιεράς λιτανείας προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, Πανοσιολ. Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, πλαισιούμενος από τους εφημερίους του Ιερού Ναού, ενώ τελετάρχης διετέλεσε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβ. Ιωαννης Παναγιώτου.

Μετά το πέρας της ιεράς λιτανείας ακολούθησε η ακολουθία της αρτοκλασίας και μικρή ομιλία του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη, ενώ ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, εξέφρασε ευχαριστίες για τις τιμές που απέδωσαν στην Παναγία Άξιον Εστί και προς τον Άγιο Λουκά τον ιατρό, στην Μπάντα του Δήμου Πειραιώς, στο άγημα του Λιμενικού Σώματος, καθώς και στον Πρόεδρο Καταναλωτών Ελλάδος κ. Μιχαήλ Τσιφάκη.

Το ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά του ιατρού θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς για προσκύνημα μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουνίου 2024.

 

Διαδώστε: