Ι.Μ. Πολυανής και Κιλκισίου
31 Ιουλίου, 2024

Κικλισίου Βαρθολομαίος: “Ας προσευχηθούμε για τους πυροσβέστες μας”

Διαδώστε:

Nα είμαστε προσεκτικοί ώστε να προστατεύσουμε τα δάση μας και να μην θρηνίσουμε ανθρώπινες ζωές είναι το μήνυμα που στέλνει ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος με αφορμή τις πυρκαγιές που ξέσπασαν τις τελευταίες ώρες στο νομό Κιλκίς. 

“Δυστυχώς στο Νομό μας αυτές τις ημέρες είχαμε αρκετές εστίες φωτιάς! Πρέπει όλοι μας να είμαστε προσεκτικοί ώστε να προστατεύσουμε τα δάση μας & να μην θρηνίσουμε ανθρώπινες ζωές. Ας προσευχηθούμε για τους πυροσβέστες μας οι οποίοι είναι αξιόμαχοι & υπερβάλλουν, για το καλό μας, εαυτού!” έγραψε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Σεβασμιώτατος.

Μέσα στη νύχτα, σε λιγότερο από μία ώρα και με απόσταση 1,5-2 χλμ μεταξύ τους, ξέσπασαν διαδοχικά στον δήμο Παιονίας Κιλκίς τρεις πυρκαγιές, αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας. Όπως λέει ο υπουργός, “η σοβαρότερη είναι στο Πευκοδάσος όπου επιχειρούν 16 οχήματα, 50 πυροσβέστες και μια ομάδα δασοκομάντος της 2ης ΕΜΟΔΕ. Η ΕΛΑΣ και το τοπικό ανακριτικό ήδη ερευνούν το τι συνέβη”.

Νωρίτερα χθες σημειώθηκαν άλλες δύο πυρκαγιές στον νομό. Η πρώτη στις Μουριές, που ήταν «εισαγόμενη» από τη Βόρεια Μακεδονία και οριοθετήθηκε το απόγευμα, και η δεύτερη στο Σταυροχώρι, κοντά στη ΒΙΠΕ, η οποία επίσης τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Διαδώστε: