25/07/2024 25/07/2024 Κατά την 3η ημέρα της Προσκυνηματικής Επίσκεψης του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου στην Κύπρο, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε χθες την Πάφο. Μετά την Πέτρα του Ρωμιού, συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Τυχικό και προσκύνησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος προσκύνησε επίσης τη στήλη του...
25 Ιουλίου, 2024 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2024 - 9:56

Ο Κιλκισίου Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τον Πάφου Τυχικό

Διαδώστε:
Ο Κιλκισίου Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τον Πάφου Τυχικό

Κατά την 3η ημέρα της Προσκυνηματικής Επίσκεψης του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου στην Κύπρο, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε χθες την Πάφο. Μετά την Πέτρα του Ρωμιού, συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Τυχικό και προσκύνησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος προσκύνησε επίσης τη στήλη του Αποστόλου Παύλου, την κατακόμβη της Αγίας Σολωμονής, τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Νεοφύτου στην Ιερά Του Μονή, και έγινε δεκτός από τον Ηγούμενο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χύτρων κ. Λεόντιο.

Ο Σεβαμσιώτατος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, με τη συνοδεία προσκυνητών. Αρχικά ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε τη Λάρνακα, όπου προσκύνησε την Κάρα και τα θαυματουργά Ιερά Λείψανα του Αγίου Λαζάρου στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό, όπου βρίσκεται ο δεύτερος τάφος του Αγίου Λαζάρου.

Την επομένη ημέρα ο Σεβασμιώτατος διέσχισε την οροσειρά του Τρόοδος και επισκέφτηκε την Ιερά Μονή του Κύκκου, προσκυνώντας τη Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας-έργο του Αποστόλου Λουκά, πλήθος Ιερών Λειψάνων και θαυμάζοντας το εξαιρετικό μουσείο της Ιεράς Μονής.

Επίσης επισκέφτηκε το Θρονί, τον τάφο του Εθνάρχου Μακαρίου και το γραφικό χωριό Όμοδος. Εκεί, στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, έλαβε την ευλογία του Τιμίου Ξύλου του Κυρίου μας και του Αγίου Κάνναβου, το σχοινί δηλαδή που έδεσαν τα χέρια Του κατά το Θείο Πάθος. Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Πάφο:

   

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων