Ι.Μ. Πολυανής και Κιλκισίου
17 Αυγούστου, 2024

Ο Κιλκισίου Βαρθολομαίος ευλόγησε τοπικό πανηγύρι στην Ακροποταμιά Κιλκίς

Διαδώστε:

Την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυάνης και Κιλκισίου προεξήρχε της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη του Κιλκίς. Αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο χωριό της Ακροποταμιάς της μητροπολιτικής του περιφέρειας όπου ευλόγησε το τοπικό πανηγύρι.

 

Σχετικά με αυτό, ο Σεβασμιώτατος έγραψε μεταξύ άλλων στα προσωπικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Είναι κομμάτι της παράδοσης του ελληνικού λαού μετά την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών και την έκφραση ευχαριστιών και ικεσιών προς το Ιερό Της πρόσωπο να ακολουθεί κουρμπάνι ή λαϊκό πανηγύρι και να εορτάζεται το Θεομητορικό γεγονός με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Ένα τέτοιο πανηγύρι που χαρακτηρίστηκε για τη μεγάλη συμμετοχή του ευλόγησα το απόγευμα της 15ης Αυγούστου 2024, στο μικρό οικισμό της Ακροποταμιάς Κιλκίς, η Ενορία της οποίας τιμά και εορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου”.

 

Παρακάτω η ανάρτηση του Μητροπολίτη Κιλκισίου:

 

“Η Εορτή της Κοίμησης της Παναγίας στην καρδιά του Δεκαπεντάυγουστου είναι ένα γεγονός που κυριαρχεί στην καρδιά κάθε πιστού, ο οποίος αποδίδει τις πρέπουσες τιμές στην Πλατυτέρα των Ουρανών και Μητέρα του Θεού και πάντων των Χριστιανών.

Είναι κομμάτι της παράδοσης του ελληνικού λαού μετά την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών και την έκφραση ευχαριστιών και ικεσιών προς το Ιερό Της πρόσωπο να ακολουθεί κουρμπάνι ή λαϊκό πανηγύρι και να εορτάζεται το Θεομητορικό γεγονός με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Ένα τέτοιο πανηγύρι που χαρακτηρίστηκε για τη μεγάλη συμμετοχή του ευλόγησα το απόγευμα της 15ης Αυγούστου 2024, στο μικρό οικισμό της Ακροποταμιάς Κιλκίς, η Ενορία της οποίας τιμά και εορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Απευθυνόμενος στους εκατοντάδες Κιλκισιώτες, κατοίκους, όσους έλκουν την καταγωγή από τον οικισμό και επισκέπτες, συνεχάρην τους διοργανωτές για την έντονη πολιτιστική δράση που παρουσιάζουν, για τη διατήρηση της παράδοσης και για το αντάμωμα που πραγματοποιούν με επίκεντρο τον εορτασμό της Παναγίας.

Ένας εορτασμός, που συγκινεί, εμπνέει και νοηματοδοτεί τη ζωή μας καθώς η Κυρία Θεοτόκος, πρότυπο αρετών και ανυπόκριτης υπακοής, μέσα από την Κοίμηση και τη Μετάσταση της έδωσε ζωή και συνέδεσε τα επίγεια με τα ουράνια.

Νωρίτερα, συνοδευόμενος από τον Εφημέριο του Ναού της Ακροποταμιάς Πρωτ. π. Διονύσιο Σακελλαρίδη, προσκύνησα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και συνεχάρην τον Εφήμεριο και την Εκκλησιαστική Επιτροπή για την ευταξία και την φροντίδα του Ναού που αποτελεί το σπίτι όλων των Ακροποταμιωτών”.

 

Διαδώστε: