Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου
14 Μαΐου, 2024

Η εορτή των Αγίων Πέντε Κανονικών Παρθένων στην Αργυρούπολη Ρεθύμνης

Διαδώστε:

Η ετήσια εορτή των Αγίων Πέντε Κανονικών Παρθένων πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαΐου, στο ομώνυμο Εξωκλήσι της Ενορίας Αργυρουπόλεως Ρεθύμνης, όπου ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε, κατά την καθιερωθείσα τάξη των τελευταίων ετών, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Νήφων Βασιλάκης.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιγραμματέας κ. Νήφων, ο οποίος αναφέρθηκε με γλαφυρότητα στα δώρα της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και στο Κενό Μνημείο, το οποίο χαρίζει την Ανάσταση σε όλους τους ανθρώπους που πιστεύουν αληθινά στον Θεό.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Πρόδρομος κατέκλεισε την Ευχαριστιακή Σύναξη με ευχαριστήριους λόγους προς τον Πανοσιολ. άγιο Αρχιγραμματέα κ. Νήφωνα για την παρουσία και συμμετοχή του στην Ιερά Πανήγυρι, προς τον Εφημέριο Αργυρουπόλεως, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Λελεδάκη, για την όλη προετοιμασία της Πανηγύρεως και προς όλους τους πολυπληθείς προσκυνητές που παρέστησαν, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Ρεθύμνης κ. Εμμανουήλ Χνάρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Ρεθύμνης, Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, αντιπροσωπεία από τα 547 και 548 Α/Μ Τάγματα Πεζικού με επικεφαλής τον Επιτελάρχη της 5ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «V ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΚΡΗΤΩΝ», Συνταγματάρχη κ. Γεώργιο Τσιαντούλα, την Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Ρεθύμνης κ. Ρένα Κουτσαλεδάκη και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

 

   

Διαδώστε: