Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου
24 Ιουλίου, 2024

Κάλεσμα Μητροπολίτη Ρεθύμνης στην 22η Πανελλήνια λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών

Διαδώστε:

Πρόσκληση – κάλεσμα προς τους πολίτες απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος για συμμετοχή στην 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, την Παρασκευή, 23η Αυγούστου 2024, στο Ρέθυμνο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. της οποίας είναι μέλος ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» έχει εντάξει στο θεσμικό της πλαίσιο από το 2002 την Ιδέα της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με σκοπό την διάδοση του Εθελοντικού Κινήματος.

Η Φλόγα της Αγάπης, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, περνάει απ΄ όλες τις πόλεις της Ελλάδας, μέσα από ένα κλίμα γιορτής.

Για τον Νομό Ρεθύμνου προτάθηκε ως σημείο εκκίνησης το χωριό των Μελάμπων του Δήμου Αγίου Βασιλείου, από όπου η Φλόγα θα διασχίσει τα χωριά για να φτάσει στην πόλη του Ρεθύμνου, στον Ναό των Τεσσάρων Μαρτύρων.

Μνημονεύοντας ταυτόχρονα και τα 200 χρόνια από το Μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, η Φλόγα των Τεσσάρων Μαρτύρων θα γίνει Φλόγα Καρδιάς που θα φωτίσει την οικουμένη.

Μία Φλόγα Αγάπης για να εμπνεύσει κάθε άνθρωπο στον κόσμο, κάθε εθελοντή αιμοδότη με αρετή, με αγάπη, για να καλλιεργήσει την έννοια της προσφοράς και της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο.

Δηλώσεις συμμετοχής για σχολεία, φορείς, συλλόγους και σωματεία στο seareth.doteszois@gmail.com ή στο τηλ. 6947271423

 

Διαδώστε: