13/08/2024 13/08/2024 Το πρωί της Κυριακής, 11 Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μασταμπά πόλεως Ρεθύμνης.   Τον Θείο λόγο, κατόπιν προτροπής και παρακλήσεως του Σεβασμιωτάτου, κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Μέγας Ιεροκήρυξ του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Πανάρετος, ο...
13 Αυγούστου, 2024 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2024 - 18:14

Κυριακή Ζ’ Ματθαίου στη Μητρόπολη Ρεθύμνης

Διαδώστε:
Κυριακή Ζ’ Ματθαίου στη Μητρόπολη Ρεθύμνης

Το πρωί της Κυριακής, 11 Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μασταμπά πόλεως Ρεθύμνης.

 

Τον Θείο λόγο, κατόπιν προτροπής και παρακλήσεως του Σεβασμιωτάτου, κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Μέγας Ιεροκήρυξ του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Πανάρετος, ο οποίος παρεπιδημεί κατά τις ημέρες αυτές στο Ρέθυμνο.

Ο Μέγας Ιεροκήρυξ κατέθεσε την εμπειρία του από την διακονία του στην Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία, επί δεκαετία και πλέον, και μάλιστα στην Ενορία Αγίου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Ρωσόφωνης Παροικίας της Κωνσταντινουπόλεως, όπου εκκλησιάζονται σλαβόφωνοι αδελφοί μας διαφόρων εθνικοτήτων, τονίζοντας την αξία της ενότητας της πίστεως πάνω από έθνη και λαούς εντός της Κιβωτού της Αγίας μας Εκκλησίας, υπό τας πτέρυγας και την σκέπην του Πανσέπτου Οικουμενικού Πατριαρχείου και του σοφού Οιακοστρόφου αυτού, του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, του οποίου και μετέφερε τις Πατρικές Ευχές και Πατριαρχικές Ευλογίες προς πάντας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης του Ρεθύμνου κ. Πρόδρομος ευχήθηκε καταλλήλως προς το εκκλησίασμα, ενόψει της Μεγάλης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ευχαρίστησε θερμώς τον Πανοσιολογιώτατο Μέγα Ιεροκήρυκα κ. Πανάρετο, για την παρουσία και τους καρδιακούς του λόγους, και ευχήθηκε αίσιο το υπόλοιπο του Ιερού Δεκαπενταυγούστου, προκειμένου να συνεορτάσομε όλοι με χαρά το «Πάσχα του καλοκαιριού».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων