Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου
04 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης προχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Βασίλειο Δραμουντάνη

Διαδώστε:

Κατά την Εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στον εορτάζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Ρουμελή Μυλοποτάμου, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστάθηκε από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Παρθένιο Καλυβιανάκη, τον Εφημέριο της Ενορίας, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρο Δημήτριο Σωπασουδάκη, και πολλούς κληρικούς, εφημέριους ομόρων Ενοριών της πανηγυριζούσης Ενορίας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον Αιδεσιμολ. π. Βασίλειο Δραμουντάνη, στον οποίο ευχήθηκε καλλίκαρπη και πολύκαρπη περαιτέρω ιερατική διακονία.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ιερό Πρόσωπο της Παναγίας, στην Εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης και ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς πάντοτε να πορευόμαστε υπό την Σκέπη και με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου, που είναι η Μάνα όλων των ανθρώπων και προς την Οποία όλοι μας προσβλέπομε σε κάθε στιγμή της ζωής μας.

Παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι της Τοπικής Κοινότητα και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρουμελή και πλήθος κόσμου.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε εόρτια τράπεζα από πλευράς της Ενορίας.

 

Διαδώστε: