Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου
13 Αυγούστου, 2024

Πρώτη ποιμαντορική επίσκεψη Μητροπολίτης Ρεθύμνης στην ενορία Καρωτής

Διαδώστε:

Το απόγευμα της Πέμπτης, 8ης Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος πραγματοποίησε την πρώτη του ποιμαντική επίσκεψη στην Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρωτής, όπου, στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό, χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό και την Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Προ της απολύσεως, ο Εφημέριος της Ενορίας, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Ρωμανός Αναστασιάδης, προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο με θερμούς και καρδιακούς λόγους, καλωσορίζοντάς τον στην πρώτη του αυτή ποιμαντική επίσκεψη, και του προσέφερε, εκ μέρους της Ενορίας, Ιερό Αρχιερατικό Εγκόλπιο με τη μορφή της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την εγκάρδια υποδοχή, πρώτα από τα παιδιά του χωριού, τα οποία τον προϋπάντησαν στην πλατεία, και έπειτα από όλους τους χωριανούς, οι οποίοι ανέμεναν τον Ποιμενάρχη τους στον Ιερό Ναό της Παναγίας και στον προαύλειο χώρο του.
Ο οικείος Επίσκοπος συνεχάρη για την ομορφιά και την επιστασία του Ιερού Ναού τόσο τον Εφημέριο π. Ρωμανό, που διακονεί και γραμματειακώς παρά τον Μητροπολίτη, όσο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τους Ιεροψάλτες και όλους τους Ενορίτες, για την προσφορά τους στην Αγία μας Εκκλησία, και ευχαρίστησε για το πολύτιμο δώρο, τονίζοντας ότι το πολυτιμότερο δώρο είναι πάντοτε η αγάπη των ανθρώπων στον Χριστό και στην Εκκλησία. Τέλος, ευχήθηκε πάντοτε να έχομε ευκαιρίες ιερού συναπαντήματος εντός της Αγίας μας Εκκλησίας.
Ακολούθησε εόρτια νηστήσιμη τράπεζα στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού από πλευράς της Ενορίας.
Διαδώστε: