Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων
12 Σεπτεμβρίου, 2024

Μήνυμα από τον Σταγών Θεόκλητο να στηριχθεί η οικογένεια των ορεινών περιοχών

Διαδώστε:

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα ενάρξεως του νέου σχολικού έτους 2024-2025, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού στις σχολικές μονάδες των χωριών του Αγιοφύλλου (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο) και της Οξύνειας (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο).

Ο κ. Θεόκλητος, κατά την φετινή έναρξη των Σχολείων, επέλεξε να παραβρεθεί στις ορεινές και απόμακρες περιοχές της Μητροπόλεώς του. Ο Ποιμενάρχης έδωσε τις ευχές του στους μικρούς μαθητές αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό για ευλογημένο διδακτικό έτος, το οποίο θα φέρει πρόοδο και μάθηση.

Όπως τόνισε στην ομιλία του προς όλους, είναι ανάγκη να στηριχθεί η οικογένεια αυτών των ορεινών περιοχών, των οποίων ο πληθυσμός μειώνεται ραγδαία συνεχώς, με αποτέλεσμα την ερημοποίηση της ελληνικής υπαίθρου ενώ τα αρνητικά αποτελέσματα αυτού του γεγονότος γίνονται ορατά σε κάθε πτυχή και δραστηριότητα της κοινωνίας μας.

Στο τέλος του Αγιασμού ο Μητροπολίτης μοίρασε ως δώρο σχολικά είδη σε κάθε μαθητή, ως ενθύμιο της σημερινής του παρουσίας.

Διαδώστε: