Ι.Μ. Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου
14 Σεπτεμβρίου, 2024

Ερμουπολίτες τίμησαν την εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Παρακοπής Σύρου

Διαδώστε:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε χθες στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στην πευκόφυτη παραθεριστική περιοχή της Παρακοπής Σύρου, με τη συμμετοχή Εφημερίων της νήσου και του Αρχιμ. Ιωάννη Γκουγκούμη από την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας.

Συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης Αλέξ. Αθανασίου, Αντιδήμαρχοι και πλήθος ευσεβών προσκυνητών, οι οποίοι συνέρρεαν καθ’ όλη τη διάρκεια της Ακολουθίας και μετά απ’ αυτήν στο Ναό.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβσσμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην πρωτεύουσα θέση που κατέχει ο Σταυρός στη ζωή των πιστών και της Εκκλησίας, όχι μόνο ως σύμβολο ωραιότητος αλλά και ως όπλον ακαταμάχητον στον αγώνα για την αντιμετώπιση ορατών και αοράτων εχθρών, ακόμα και των καθημερινών δυσκολιών της ζωής, τονίζοντας ότι δι’ αυτού τιμάται ο Σταυρωθείς και Αναστάς Χριστός.

Ομίλησε, επίσης, για το σημείο του Σταυρού και τις ιστορικές αναφορές σ’ αυτόν, υπογραμμίζοντας ότι από τα πρωτοχριστιανικά χρόνια η Εκκλησία τον τιμούσε και τον εσέβετο.

Ευχαρίστησε, τέλος, τον Εφημέριο του Ναού, τους Επιτρόπους και τους συνεργάτες του, καθώς και τους Ερμουπολίτες που αγαπούν και στηρίζουν την ολιγάνθρωπη αυτή Ενορία και ευχήθηκε σε όλους ο Σταυρός να τους στηρίζει και να τους προστατεύει από κάθε κακό.

Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα μεταβεί στην Σίκινο και άμα τη αφίξει του θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παντανάσσης-Τιμίου Σταυρού Σικίνου.

 

Διαδώστε: