Ι.Μ. Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου
17 Σεπτεμβρίου, 2024

Η εορτή της Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων της Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος τιμήθηκε στο Βιτάλι της Άνδρου

Διαδώστε:

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας του απομεμακρυσμένου και ολιγανθρὠπου Βιταλίου της ευρύτερης περιοχής Μπατσίου, Άνδρου, ιερούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’.

Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστάθηκε από τον Εφημερεύοντα του Ναού Πρωτορ. Νικολάου Ζαχαρὠδη, τον Πρωτοπρ. Παναγιώτη Μανιδάκη και τον διάκονό του, παρουσία των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων Μπατσίου και Βιταλίου και πιστων, Ενοριτών και από άλλες άλλες περιοχές της Άνδρου.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανέπτυξε το περιεχόμενο των τριών, εξόχως Χριστιανικών αρετών, της πίστης, της ελπίδας και της αγάπης, φερώνυμες των οποίων ήσαν οι παιδομάρτυρες θυγατέρες της Αγίας Σοφίας, τονίζοντας ότι με αυτές τις αρετἐς εξοπλισμένοι πνευματικά θα πορευόμεθα στη ζωή μας νικηφόροι, έναντι κάθε δυσκολίας, υπό τη σκέπη και την προστασία του Τιμίου Σταυρού.

Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον ασκούντα χρέη Εφημερίου, Πρωτοπρ. Νικόλαο Ζαχαρώδη και τους Ενορίτες για τη μέριμνά τους στη συντήρηση και τον ευτρεπισμό του Ιερού Ναού και τους ευχήθηκε για το αρξάμενο φθινόπωρο και τον επιόντα χειμώνα.

Την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα ιερουργήσει στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Μανουήλ, του εν Σφακίοις Κρήτης γεννηθέντος και εν Μυκόνω επί τριακονταετίαν διαβιώσαντος.

 

Διαδώστε: