24/01/2024 24/01/2024 Ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε χθες στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο τιμώμενο επ` ονόματι της Οσίας Ξένης, Μετόχιο της Ιεράς Μητρόπολης, επί της οδού Αχαρνών, στην περιοχή Κάτω Πατησίων Αθηνών, όπου και η Φοιτητική Εστία της Ιεράς Μητρόπολης. Συμμετείχαν ο Προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμ. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος, ο Πρωτοπρεσβύτερος-Ιατρός Δημήτριος...
24 Ιανουαρίου, 2024 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2024 - 22:15

Η εορτή της Οσίας Ξένης στο ομώνυμο Μετόχιο της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου στην Αθήνα

Διαδώστε:
Η εορτή της Οσίας Ξένης στο ομώνυμο Μετόχιο της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου στην Αθήνα

Ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε χθες στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο τιμώμενο επ` ονόματι της Οσίας Ξένης, Μετόχιο της Ιεράς Μητρόπολης, επί της οδού Αχαρνών, στην περιοχή Κάτω Πατησίων Αθηνών, όπου και η Φοιτητική Εστία της Ιεράς Μητρόπολης.

Συμμετείχαν ο Προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμ. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος, ο Πρωτοπρεσβύτερος-Ιατρός Δημήτριος Λινό και Εφημέριοι από άλλες Ενορίες των Αθηνών, και πλήθος πιστών μεταξύ των οποίων η πρόεδρος της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σεριφίων και ο Γενικός Γραμματέας της Διοικούσης το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου Επιτροπής.

Το θείο λόγο κήρυξε παραστατικώτατα και θεολογικώτατα ο Πρωτοπρ. Δημήτριος Λινός, ο οποίος με απλό και γλαφυρό λόγο αναφέρθηκε στην ζωή της Οσίας Ξένης, από την οποία αρύσθηκε ωραιότατα παραδείγματα με πολλαπλά μηνύματα για την σημερινή εποχή, την οικογένεια και τις σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, μετέβη στην παρακείμενη Φοιτητική Εστία της Ιεράς Μητρόπολης, όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα, συνεχάρη εγκαρδίως τον Διευθυντή της Αρχιμ. Μελέτιο Ζαχαρόπουλο για το επιτελούμενο στην Εστία έργο και για την εν γένει προσφορά του προς την Ιερά Μητρόπολη, και ως Διευθυντή του Σχολείου Οικογένειας, και συνομίλησε με τους φιλοξενουμένους στην Εστία νέους και νέες σπουδαστές και σπουδάστριες από τα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως και άλλες περιοχές της Ελλάδος, προς τους οποίους απηύθυνε ευχές, πατρικές νουθεσίες και συμβουλές,

Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων