Ι.Μ. Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου
27 Ιουλίου, 2019

Η ιερά μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος στην Άνδρο

Διαδώστε:

Ο Σεβασμιώτατος Σύρου, κ. Δωρόθεος Β’, τέλεσε τον Εόρτιο Εσπερινό διαδοχικά στους Ιερούς Ναούς Αγίου Παντελεήμονος Πιτροφού και Στραπουργίων Άνδρου, με τη συμμετοχή Εφημερίων της νήσου και των Αρχιμανδριτών από τη Θεσσαλονίκη, Φωτίου και Μακαρίου, και την παρουσία πλήθους Ανδρίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών.

 

 

 

 

 

 

 

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Πιτροφού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Παντελεήμονος και στο πόσο σημαντικό είναι να έχουμε στη ζωή μας διδασκάλους και καθοδηγητές, όπως ο Άγιος Παντελεήμων τον Άγιο Ερμόλαο.

Προ της ενάρξεως του Εσπερινού, τέλεσε τρισάγιο επί της προτομής του αοιδίμου Μητροπολίτου Κοζάνης Διονυσίου Ψαριανού και του επ’ εσχάτων κοιμηθέντος κατά σάρκα αδελφού του Πρωτοπρ. Μιχαήλ, ο οποίος, όπως είπε, για πρώτη φορά εορτάζει τον Άγιο Παντελεήμονα στον Ουρανό, και ευχήθηκε στον διαδοχό του και υιό του Πρεσβ. Χρήστο Ψαριανό, ο οποίος συνεχίζει την επί επτά γενιές απ’ ευθείας διαδοχή Εφημερίων από την Οικογένεια Ψαριανού στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πιτροφού.

 

 

 

 

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Στραπουργίων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τόνισε ότι η Εκκλησία είναι μήτρα πνευματική που γεννά Αγίους, η οποία έχει τις θύρες της ανοιχτές για όλους τους ανθρώπους, γι’ αυτό και έχουμε Αγίους από όλα τα επαγγέλματα.

Προ του πέρατος της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τίμησε με το μετάλιο της Ιεράς Μητροπόλεως το ευγενές ζεύγος Κωνσταντίνου και Μαριάνθης Στυλιανού, για τις ευεργεσίες του προς τον Ιερό Ναό και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Θεοφάνη Κουλό, και τον παριστάμενο Αρχιερατικό Επίτροπο Άνδρου, Πρωτοπρ. Νικόλαο Μανδαράκα, για τη διακονία τους στην τοπική Εκκλησία.

Διαδώστε: