Ι.Μ. Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου
10 Φεβρουαρίου, 2024

Η Κέα τιμά τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο

Διαδώστε:

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, στην Κάτω Χώρα τελέσθηκε χθες Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, προξάρχοντος του Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωροθέου Β’.

Συμμετείχαν όλοι οι Εφημέριοι της νήσου. Παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Κυκλάδων κα Αικ. Μονογυιού και κ.κ. Φιλ. Φόρτωμα και Εμμ. Καφούρου, ο Έπαρχος Κέας-Κύθνου κ. Γ. Μαρτίνος, η Δήμαρχος Κέας κα Ειρ. Βελισσαροπούλου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί ευσεβείς Χριστιανοί.

Το ταπεινό φρόνημα του Αγίου Χαραλάμπους, το οποίο τον καταξίωσε στη συνείδηση της Εκκλησίας και μέχρι μαρτυρίου θυσιαστικό του φρόνημα, για το οποίο τιμάται από σύμπασα την Ορθόδοξη Εκκλησία, ήταν οι βασικοί άξονες της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , ο οποίος μακάρισε τη νήσο Κέα, διότι κατέχει ως πολύτιμο θησαυρό τίμιο Λείψανό του, προσφερθέν το 1979 από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου, Αρχιμ. Ευδόκιμο Φραγκουλάκη, χάρη στις προσπάθειες του αείμνηστου Πρωτοπρ. Μιχάηλ Χαστά.

Ανεμνήσθη, τέλος, της σωτηρίας της Κέας από λοιμική αρρώστια, διά πρεσβειών του Αγίου Χαραλάμπους, και ευχήθηκε ο Άγιος να προστατεύει τους Κείους όχι μόνο από σωματικές, αλλά και από πνευματικές ασθένειες.

        

Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

Διαδώστε: