24/06/2023 24/06/2023 Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει το γενέθλιο του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννη, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου, επιλεγομένου «των Ψηφίδων», στην περιοχή Μαού της Άνω Μεράς Μυκόνου. Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, μεταξύ άλλων, ανάφερε: «…. όπως ο ιερός...
24 Ιουνίου, 2023 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2023 - 15:37

Η Μύκονος τίμησε τον Γενέσιο του Τιμίου Προδρόμου

Διαδώστε:
Η Μύκονος τίμησε τον Γενέσιο του Τιμίου Προδρόμου

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει το γενέθλιο του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννη, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου, επιλεγομένου «των Ψηφίδων», στην περιοχή Μαού της Άνω Μεράς Μυκόνου.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, μεταξύ άλλων, ανάφερε: «…. όπως ο ιερός Πρόδρομος, δια της γεννήσεώς του έλυσε την αφωνία του πατέρα του και τις ωδίνες της στειρώσεως της μητέρας του, έτσι, δι’ ικεσιών του προς τον Κύριο, να δίνει λύσεις στα προβλήματα της ζωής μας και να χαροποιεί την ψυχή μας, που συχνά εγκλωβίζεται στη στειρότητα της πνευματικής απραξίας και της αμαρτίας…».

Αύριο, Κυριακή 25 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως και θα τελέσει τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο φιλογενούς νέου Ερμουπολίτου.
Ακολούθως, θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, και το εσπερας θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

 

 

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων