Ι.Μ. Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου
28 Απριλίου, 2021

Η τελευταία Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ερμούπολη

Διαδώστε:

Στον ιστορικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου “των Ψαριανών”, στην Ερμούπολη, τέλεσε σήμερα το πρωί την τελευταία Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων της οδευούσης Μεγάλης Εβδομάδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Κοντό.

Στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα, που παρίστατο τηρώντας τα αναγκαία μέτρα υγειονομικής προστασίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στην αποστομωτική απάντηση που έδωσε ο Κύριος σε όσους κατηγόρησαν την αμαρτωλή γυναίκα που άλειψε μέ μύρο τους πόδας Του, ότι δηλαδή ” ἀφέωνται αἱ ἁμαρτίαι αὐτῆς αἱ πολλαί, ὅτι ἠγάπησε πολύ”. και υπογράμμισε ότι η αγάπη, η μετάνοια και η συγχωρητικότητα συνιστούν την πεμπτουσία της πίστεώς μας.

Ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού Πρωτοπρ. Κωνστ. Κοντό και τον απουσιάζοντα Προϊστάμενό του, Αρχιμ. Αλέξανδρο Τσιουχάρη, τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό “SYROS TV1”, ο οποίος αναμετέδωσε απευθείας την Ακολουθία και ευχήθηκε για το προσιόν Άγιο Πάσχα.

Διαδώστε: