02/06/2024 02/06/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ τίμησε μεθεόρτως την 88η Επέτειο από της Ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίου. Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, στον οποίο παρέμενε από την περασμένη Κυριακή η προ 88 ετών θαυμαστώς ευρεθείσα ιερά Εικόνα του Αγίου Δημητρίου, ιερούργησε σήμερα το...
02 Ιουνίου, 2024 - 14:49
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2024 - 14:43

Ο Μητροπολίτης Σύρου τίμησε μεθεόρτως την 88η Επέτειο από την Εύρεση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύρου τίμησε μεθεόρτως την 88η Επέτειο από την Εύρεση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ τίμησε μεθεόρτως την 88η Επέτειο από της Ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίου.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, στον οποίο παρέμενε από την περασμένη Κυριακή η προ 88 ετών θαυμαστώς ευρεθείσα ιερά Εικόνα του Αγίου Δημητρίου, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με την παρουσία του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου και πλήθους πιστών, μεταξύ των οποίων και τα μέλη και συνοδοί χορωδιών από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στην συνάντηση χορωδιών, την οποία διοργάνωσε στην Ερμούπολη ο Μουσικός Όμιλος Σύρου.

Μεταξύ των Χορωδιών ήταν και η Πολυφωνική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς, η οποία απέδωσε μελωδικώτατα τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ Δωρόθεος Β’ επεσήμανε την μειονεκτική θέση της Σαμαρείτιδος, δηλαδή, γυναίκα, αιρετική και αμαρτωλή, τονίζοντας ότι αυτό δεν εμπόδισε τον Κύριο να της αποκαλύψει το φως της αληθινής ζωής, το οποίο απεδέχθη και Φωτεινή μετονομάσθη και Ισαπόστολος ανεδείχθη, αλλά και με την αποκάλυψη ότι «πνεύμα ο Θεός» την πατρότητα του Θεού προς τους ανθρώπους, η οποία συνεπάγεται την αδελφότητα όλων και την κοινή αναζήτηση του Ουρανίου Πατρός.

Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τα μέλη της Χορωδίας του Αγίου Βασιλείου Πειραιώς, καλωσόρισε τα μέλη των υπολοίπων χορωδιών, που παρίσταντο, και ευχήθηκε σε όλους υγεία και μακροημέρευση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων