17/07/2024 17/07/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος από χθες το πρωί πραγματοποιεί ποιμαντική περιοδεία στην Άνδρο, τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης, του ομώνυμου χωρίου, στην περιοχή του Κορθίου, με τη συμμετοχή του εκτελούντος χρέη Εφημερίου του Ναού, Πρεσβ. Ιακώβου Στεφάνου και Εφημερίων των πέριξ Ενοριών, και με την παρουσία του...
17 Ιουλίου, 2024 - 9:11
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2024 - 9:14

Σύρου Δωρόθεος: Η Αγία Μαρίνα πήρε δύναμη από τον Χριστό να ξεπεράσει την ανθρώπινη φύση της

Διαδώστε:
Σύρου Δωρόθεος: Η Αγία Μαρίνα πήρε δύναμη από τον Χριστό να ξεπεράσει την ανθρώπινη φύση της

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος από χθες το πρωί πραγματοποιεί ποιμαντική περιοδεία στην Άνδρο, τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης, του ομώνυμου χωρίου, στην περιοχή του Κορθίου, με τη συμμετοχή του εκτελούντος χρέη Εφημερίου του Ναού, Πρεσβ. Ιακώβου Στεφάνου και Εφημερίων των πέριξ Ενοριών, και με την παρουσία του Αντιδημάρχου Κορθίου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Μπατσίου, της Δημοτικής Συμβούλου και Υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας και πλήθους πιστών Ανδρίων και παρεπιδημούντων προσκυνητών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αφού έθεσε τον προβληματισμό, από πού πήρε τη δύναμη η Αγία Μαρίνα, ώστε να αντιμετωπίσει και να υπερβεί το φόβο του μαρτυρίου και του δι’ αποκεφαλισμού θανάτου, κάτι που ήταν ανθρωπίνως αδύνατον, επεσήμανε ότι τη δύναμη να ξεπεράσει την ανθρώπινη φύση της την αρύσθηκε από τον Κύριο Ιησού Χριστό, ο Οποίος και σήμερα μέσα στην Εκκλησία προσφέρει σε όποιον με πίστη το ζητά τη δύναμη να αντιμετωπίζει τα ποικίλα «μαρτύρια» της καθημερινότητας.

Ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού και τους προσελθόντες Πατέρες, τους Ιεροψάλτες και τους διακονητές, τους γονείς οι οποίοι οδήγησαν τα παιδιά τους, κάθε ηλικίας, στην Ακολουθία και όλους τους πιστούς, που αθρόοι συμμετείχαν στον Εσπερινό, και συνεχάρη ιδιαιτέρως τις τρεις οικογένειες που παραμένουν στο χωριό, φυλάσσοντας και διατηρώντας τις πατρογονικές παραδόσεις και τον πολιτισμό του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων