03/02/2021 03/02/2021 Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς θα τελεσθεί το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων θα τελεστεί υπό του κ. Συμεών Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο τόσο για...
03 Φεβρουαρίου, 2021 - 15:04
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2021 - 14:13

6/2: Μνημόσυνο Μητρ. Καστοριάς Σεραφείμ και Γρηγορίου στη Φθιώτιδα

Διαδώστε:
6/2: Μνημόσυνο Μητρ. Καστοριάς Σεραφείμ και Γρηγορίου στη Φθιώτιδα

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς θα τελεσθεί το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων θα τελεστεί υπό του κ. Συμεών Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο τόσο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας κυρό Σεραφείμ, επί τη συμπληρώσει τεσσαράκοντα ημερών από την κοίμησή του, όσο και για τον πνευματικό πατέρα του Ποιμενάρχου, μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας κυρό Γρηγόριο τον Γ’, επί τη συμπληρώσει 25 ετών από την κοίμησή του.

H απόφαση αυτή ελήφθη λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την πανδημία, τα οποία δεν επιτρέπουν την αυτοπρόσωπη συμμετοχή στο Ιερό Μνημόσυνο που θα τελεστεί στην Καστοριά.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στο Ιερό Μνημόσυνο που θα ακολουθήσει ο κ. Συμεών έχει προσκαλέσει να συμμετάσχει τον Σύλλογο Βορειοελλαδιτών Ν. Φθιώτιδος, του οποίου μέλη τυγχάνουν πολλοί και από την Καστοριά.

Σήμερα νωρίς το πρωί, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, κατόπιν κανονικής ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαυίδ, Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας και μετά από ειδική νόμιμη άδεια μετακινήσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών μετέβη δι’ ολίγον και άνευ συνοδείας στην πόλη της Καστοριάς, όπου ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων Αρχιερέων Καστορίας κυρού Σεραφείμ και κυρού Γρηγορίου του Γ’.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων