Ι.Μ. Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου
29 Ιουλίου, 2024

Καβάλα: Πρόγραμμα εορτής Αγίου Σίλα και 7ετούς μνημοσύνου μακαριστού Φιλίππων Προκοπίου

Διαδώστε:

Με αφορμή την επέτειο μνήμη του Αγίου Αποστόλου Σίλα, συνεργού του φωτιστού και Πολιούχου της Καβάλας Αγίου Αποστόλου Παύλου, και επιπλέον με την συγκυρία της συμπληρώσεως επτά χρόνων από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου έχει προγραμματίσει την τέλεση των επετειακών λατρευτικών εκδηλώσεων στο μοναστήρι του Αγίου Σίλα Καβάλας, κατά το διήμερο 29 και 30 Ιουλίου 2024.

Το επετειακό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Στις ιερές Ακολουθίες, οι οποίες θα μεταδοθούν απ’ ευθείας από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube μέσω της ιστοσελίδος της Ιεράς Μητροπόλεως, προσεκλήθησαν και θα συμμετάσχουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου (εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου) κ. Απόστολος και ο συντοπίτης Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος.

Στο σημείο, όπου, σύμφωνα με την παράδοση, αναπαύθηκε κατά την οδοιπορία από το λιμάνι της αρχαίας Νεαπόλεως προς τους Φιλίππους ο Απόστολος Παύλος με τον συνοδίτη του Απόστολο Σίλα στην Ιερά Μονή του, αναπαυόμενος εκεί και ο μακαριστός και γεραρός Ιεράρχης Προκόπιος, θα ψαλλούν με θρησκευτική ευλάβεια ψαλμοί και ύμνοι και ωδές πνευματικές, τιμώντας τους φυτουργούς της πίστεώς μας αλλά και τον επί μία τεσσαρακονταετία και πλέον «Δεσπότη της Καβάλας», ο οποίος άφησε, πράγματι, το αποτύπωμα της αγάπης και της προσφοράς του στην τοπική Εκκλησία.

Διαδώστε: