Ι.Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας
18 Αυγούστου, 2024

Ευχαριστήρια της Μητρόπολης Φλωρίνης για κατάσβεση πυρκαγιάς

Διαδώστε:

Ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας προς την Πυροσβεστική, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και άλλους φορείς και εθελοντές, για την άμεση και αποτελεσματική κατάσβεση πυρκαγιάς που έκαιγε στις 16 Αυγούστου 2024 πλησίον της Ι.Μ. Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Άρδασσα Κοζάνης.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητροπόλεως:

 

Στον απόηχο της χθεσινής πυρκαγιάς (16 Αυγούστου 2024) σε δασώδη έκταση σε πολύ κοντινή απόσταση πάνω από την Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Άρδασσας Εορδαίας, η Ιερά Μητρόπολίς μας, με αισθήματα ευγνωμοσύνης, απευθύνει τις ευχαριστίες της για την άμεση ανταπόκριση και την επιχείρηση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, η οποία περιορίστηκε και κατασβέστηκε χωρίς ανθρώπινες απώλειες ή τραυματισμούς, χωρίς να πληγεί η Ιερά Μονή και με το λιγότερο κόστος στο φυσικό περιβάλλον.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος για τη διάθεση εναέριων μέσων, τον Διοικητή και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας, οι οποίοι, όπως πάντοτε, με αυτοθυσία αντιμετωπίζουν κατά πρόσωπο την φωτιά, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον Δήμο Εορδαίας και τη ΔΕΗ για τη διάθεση ειδικών οχημάτων, όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες, που συνέβαλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και τους φορείς που με ανιδιοτέλεια παρείχαν νερά και τρόφιμα προς τους Πυροσβέστες.

Ευχόμαστε ο Θεός να ενισχύει και να προστατεύει τους Πυροσβέστες και τις Πυροσβέστριές μας, που εργάζονται επίπονα, με γενναιότητα και κίνδυνο τη ζωή τους, για να προασπίζουν την ανθρώπινη ζωή και τη φύση.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Διαδώστε: