10/09/2024 10/09/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος κατά την ποιμαντική διακονία του στο διάστημα 1 Σεπτεμβρίου – 8 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποίησε και δέχτηκε επισκέψεις. Αναλυτικά η ποιμαντική διακονία του Σεβασμιωτάτου: Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου – Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου – Κατά το διάστημα αυτό, ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στις εργασίες της Σύναξης των Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου....
10 Σεπτεμβρίου, 2024 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2024 - 13:04

Ποιμαντική διακονία Μητροπολίτη Φλωρίνης το διάστημα 1 έως 8 Σεπτεμβρίου

Διαδώστε:
Ποιμαντική διακονία Μητροπολίτη Φλωρίνης το διάστημα 1 έως 8 Σεπτεμβρίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος κατά την ποιμαντική διακονία του στο διάστημα 1 Σεπτεμβρίου – 8 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποίησε και δέχτηκε επισκέψεις.

Αναλυτικά η ποιμαντική διακονία του Σεβασμιωτάτου:

  • Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου – Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου

– Κατά το διάστημα αυτό, ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στις εργασίες της Σύναξης των Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου. Την έναρξη των εργασιών της Σύναξης της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου κήρυξε το απόγευμα της Κυριακής, 1 Σεπτεμβρίου 2024, η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Στη Σύναξη, που πραγματοποιείται υπό την προεδρία του Παναγιωτάτου, στην Πόλη, μετέχουν περίπου 160 Ιεράρχες, από ολόκληρη την οικουμένη. Στην ομιλία του, αμέσως μετά την Ιερά Ακολουθία που τελέστηκε κατά την έναρξη των εργασιών της Συνάξεως, ο Παναγιώτατος καλωσόρισε όλους τους Αρχιερείς και σημείωσε ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται και εφέτος για να μελετηθούν “ζητήματα αφορώντα εις την ζωήν και την πορείαν της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, τα οποία έχουν και πανορθόδοξον αλλά και παγχριστιανικήν εμβέλειαν και αναφοράν”.

 

  • Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου

– Βρέθηκε στη Ρόδο για να τελέσει τον γάμο πνευματικών του παιδιών.

  • Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου

– Με προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου, χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον Θείο Λόγο στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Τσαμπίκα Ρόδου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων