Ι.Μ. Χαλκίδος
06 Σεπτεμβρίου, 2022

Η Εορτή του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Αμάρυνθο

Διαδώστε:

Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη αναμνήσι του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ τελέστηκε χθες το απόγευμα στην Αμάρυνθο στον οποίο χοροστάτησε με την ευγενή και φιλόξενη παραχώρηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ισταίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης κ. Ιωάννης.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Σακελλάριος π. Δημήτριος Αργύρης, εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας και ο Οικονόμος π. Κυριακός Κοκκάλας, εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Ιωάννου Αμαρύνθου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης ο οποίος αναφέρθηκε περιληπτικά στα καθήκοντα των λειτουργικών και θεοειδών αγγέλων.

Την δε κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στην οποία συμπροσευχόμενος επι του ιερού βήματος παρέστη ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης. Ιερούργησαν ο Σακελλάριος π. Δημήτριος Αργύρης και ο Οικονόμος π. Κυριακός Κοκκάλας με την συμμετοχή των πιστών της ενορίας που τίμησαν την εορτή. Το αναλόγιο διηκόνησε ο Ιεροψάλτης του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριος Πετρογιάννης.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

Διαδώστε: