Ι.Μ. Χαλκίδος
15 Μαΐου, 2024

Ιερά Πανήγυρις Ιερού Εξωκκλησίου Αγίου Ισιδώρου στις Ροβιές Βόρειας Εύβοιας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε χθες στον Όρθρο, προέστη στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στο πανηγυρίζον Ιερό Εξωκλήσι Αγίου Ισιδώρου του Χίου, το οποίον ανήγειρε η οικογένεια του κ. Ισιδώρου Γαρυφαλλάκη, Άρχοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και το παρεχώρησε στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Ροβιών, όπου και υπάγεται.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, ο αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδηε-ηγούμενος της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ Γέροντος Λίμνης, ο Πρωτοπρεσβ. Νικόλαος Αναστασίου-εφημέριος της Ενορίας Ροβιών, ο ιερομον. Νεόφυτος Ψαρρός και ο αρχιδιάκ. Σταύρος Καλαφάτης.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο κ. Γαρυφαλλάκης, η σύζυγός του κ. Μαρία και η οικογένειά τους παρέθεσαν το καθιερωμένο εόρτιο κέρασμα προς όλους τους εκκλησιασθέντες μεταξύ των οποίων παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευβοίας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης και ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννης κ. Γεώργιος Τσαπουρνιώτης.

Το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν μέλη της χορωδίας του πρωτοψάλτη της Ενορίας Ζωοδόχου Πηγής οδ. Ακαδημίας κ. Σπυρίδωνος Παυλάκη.

Φωτογραφίες: Ιωάννης & Ευάγγελος Φαφούτης

Διαδώστε: