20/10/2024 20/10/2024 Η 20η Οκτωβρίου, εκτός από τρίτη ημέρα των ΛΒ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ στη Χαλκίδα είναι και ημέρα μνήμης του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον αναστάσιμο Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος. Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν οι αρχιμ. Δανιήλ Ξενοφωντινός, Νεκτάριος Ευγενικός-ιεροκήρυκας,...
20 Οκτωβρίου, 2024 - 17:38
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2024 - 17:28

Ο εορτασμός και η Δοξολογία του Αγίου Αρτεμίου στη Χαλκίδα

Διαδώστε:
Ο εορτασμός και η Δοξολογία του Αγίου Αρτεμίου στη Χαλκίδα

Η 20η Οκτωβρίου, εκτός από τρίτη ημέρα των ΛΒ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ στη Χαλκίδα είναι και ημέρα μνήμης του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον αναστάσιμο Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν οι αρχιμ. Δανιήλ Ξενοφωντινός, Νεκτάριος Ευγενικός-ιεροκήρυκας, Αιμιλιανός Χρήστου-προϊστάμενος της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού, οι πρωτοπρέσβ. Γεώργιος Πολυκαρπίδης και Αθανάσιος Τρίκκας-εφημέριοι της Ενορίας και ο αρχιδιάκ. Σταύρος Καλαφάτης.

Ο Ι. Ναός ήταν κατάμεστος από χριστιανούς όλης της Χαλκίδος, οι οποίοι προστρέχουν αυτές τις ημέρες στο θαυματουργό εικόνισμα της Θεοτόκου Οδηγητρίας, που φιλοξενείται και θα συνεορτάσει με τον προστάτη Άγιο της Ενορίας.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους εκκλησιασθέντες και τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm), από τον οποίο αναμεταδόθηκε ζωντανά το σύνολο των ι. ακολουθιών.

Αμέσως μετά την απόλυση τελέσθηκε η δοξολογία, για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου, προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης της Ενορίας και Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος κ. Γεώργιος Καραγκούνης, ο Λαμπαδάριος της Ενορίας κ. Ιωάννης Δέδες πλαισιούμενοι από σπουδαστές της Σχολής.

Την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ανέγνωσε ο Αστυνόμος κ. Κωνσταντίνος Κότσιρας.

Στη δοξολογία συμμετείχαν ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ευβοίας Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Πελεκάνος, επικεφαλής και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και στελέχη της Αστυνομίας και εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων.

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων