03/08/2024 03/08/2024 Την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σκοπέλου κ. Νικόδημο και πλαισιούμενος από τον αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη-προϊστάμενο της Ενορίας Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, τον πρωτοπρεσβ. Δημήτριο Βαρσαμίδη-εφημέριο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, τον οικον. Ιωάννη Φαφούτη-δευτερεύοντα εφημέριο της Ενορίας Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος και τον αρχιδιάκ....
03 Αυγούστου, 2024 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2024 - 12:47

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος εγκαινίασε το νέο κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδος

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος εγκαινίασε το νέο κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδος

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σκοπέλου κ. Νικόδημο και πλαισιούμενος από τον αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη-προϊστάμενο της Ενορίας Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, τον πρωτοπρεσβ. Δημήτριο Βαρσαμίδη-εφημέριο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, τον οικον. Ιωάννη Φαφούτη-δευτερεύοντα εφημέριο της Ενορίας Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος και τον αρχιδιάκ. Σταύρο Καλαφάτη, προέστη στον τελεσθέντα Αγιασμό των εγκαινίων του Νέου Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδος, εντός του ιστορικού κέντρου της πόλεως (περιοχή «Κάστρο»).

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στον παρόντα Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη επεσήμανε την ανάγκη υποστήριξης της Νησιωτικής Περιφέρειας, όπως η αποτελούμενη μόνο από νησιά Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, με παρόμοια έργα διοικητικής υποδομής και επαύξηση ακτοπλοϊκών συνδέσμων καθ’ όλο το χρόνο, ώστε να μη μαγνητίζονται μόνο οι τουρίστες, αλλά να ανακουφίζονται και οι ντόπιοι κάτοικοι. Απευθυνόμενος δε στον Λιμενάρχη Χαλκίδος πλοίαρχο κ. Κωνσταντίνο Φλουρή, τον συνεχάρη για τις ενέργειες και τους κόπους κτήσεως του νέο σπιτιού του Λιμενικού στη Χαλκίδα και του επέδωσε ένα ιερό εικόνισμα της Παναγίας.

 

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων κ. Ευαγγέλου Κυριαζόπουλου και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεωργίου, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανού, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευβοίας κ. Γεωργίου Κελαϊδίτη, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων κ. Δήμητρας Σακελλαράκη, του Αντιδημάρχου Χαλκιδέων κ. Ελευθερίου Λειβαδίτη, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Γεωργίου Πάνου, του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΝΕ ΑΕ κ.κ. Σπυρίδωνος Γεροντίτη και Χαραλάμπους Μανιάτη, του Γενικού Επιθεωρητή του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναυάρχου Λ.Σ. Δημητρίου Κωσταράκη, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας Ταξιάρχου κ. Αθανασίου Γερογιάκομου, του Διοικητή της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ. κ. Γεωργίου Χατζηγεωργίου και εκπροσώπων λοιπών τοπικών φορέων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων