Ι.Μ. Χαλκίδος
17 Οκτωβρίου, 2024

Συναυλία με 60 παιδιά και νέους στο Προκόπι Ευβοίας: “Μουσικές του φθινοπωρινού δάσους”

Διαδώστε:

Μία σημαντική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου, στις 7μ.μ., στο Προκόπι Ευβοίας, έναν τόπο εμβληματικό, ακριβώς εκεί όπου οι πυρκαγιές του 2021, με τη χάρη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, σταμάτησαν την καταστροφική πορεία τους, λίγα μέτρα πριν φτάσουν στην πόλη.

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους πανελλαδικά προορισμούς προσκυνηματικού χαρακτήρα, που υποδέχεται εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο από την Ελλάδα και άλλες χώρες, με επίκεντρο τον ιστορικό Ι. Ναό του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου, αλλά και μια πόλη που δημιούργησαν πρόσφυγες από την Καππαδοκία, μια πόλη που διαθέτει ένα εξαιρετικό μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού.

Στον χώρο αυτό, παιδιά και νέοι από την Νέα Ιωνία του Βόλου, όλοι απόγονοι Μικρασιατών προσφύγων, και συγκεκριμένα η Ορχήστρα Νέων και το Φωνητικό Σύνολο ΙΩΝΙΑ (διδασκαλία φωνητικού συνόλου Κορνηλία Φραγκογιάννη και Ορχήστρας Δημήτρης Χατζηγεωργίου), θα δώσουν μια σημαντική συναυλία, με προσκεκλημένους τους νέους και τα παιδιά της Ορχήστρας Νέων του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού Προκοπίου του Ιερού Προσκυνήματος Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος (επικεφαλής: Ανδρέας Σκάνδαλος, Λευτέρης Πνευματικός), που μαζί με την Μητρόπολη Χαλκίδος στηρίζουν την πολύτιμη αυτή πρωτοβουλία.

Με τη συναυλία αυτή, μέσα από το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών “Οι Γέφυρες της Μουσικής στη Βόρειο Εύβοια”, πάνω από 60 παιδιά και νέοι δημιουργούν μια γέφυρα στο χρόνο και στους τόπους, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα πολιτισμού, συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Διαδώστε: