15/10/2024 15/10/2024 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15η Οκτωβρίου 2024 στην Ερμιόνη, Ιερατική σύναξη των Εφημερίων της Ερμιονίδος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου κατά την οποία ο τ. Σχολάρχης της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και Καθηγητής της...
15 Οκτωβρίου, 2024 - 14:53
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2024 - 14:54

Ι.Μ. Ύδρας: Ιερατική σύναξη των Εφημερίων της Ερμιονίδος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Ι.Μ. Ύδρας: Ιερατική σύναξη των Εφημερίων της Ερμιονίδος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15η Οκτωβρίου 2024 στην Ερμιόνη, Ιερατική σύναξη των Εφημερίων της Ερμιονίδος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου κατά την οποία ο τ. Σχολάρχης της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και Καθηγητής της Λειτουργικής κ. Κοσμάς Γεωργίου εξήγησε στο Εκκλησίασμα τα τελούμενα της ιδιαίτερης και αρχαιοπρεπούς αυτής θείας Λειτουργίας.

Στη συνέχεια, στο πνευματικό κέντρο της ενορίας, έγινε η καθιερωμένη προσευχή, κατετέθησαν εισαγωγικές σκέψεις από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κρανιδίου Αρχιμ. π. Χριστόφορο Καραβία. Κατόπιν ο Αιδεσιμ. πρεσβύτερος π. Νικόλαος Μουρμούρης, εφημέριος της ενορίας των Φούρνων, ανέπτυξε στους πατέρες την εισήγησή του με θέμα: «Σύγχρονες λειτουργικές επισημάνσεις» καταθέτοντας επιστημονικές διαπιστώσεις για επί μέρους σημεία της θείας Λειτουργίας κατά την σύγχρονη πρακτική.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και κατάθεση απόψεων και προτάσεων από όλους τους παρευρισκόμενους πατέρες.
Κατόπιν έγινε αναφορά σε τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Δοξάζουμε τον Τριαδικό Θεό για αυτή την ευκαιρία συνάντησης και συμπνευματισμού που καλλιεργεί και προάγει την συνεργασία και συναντίληψη μεταξύ των συνεφημερίων που διακονούν στην ίδια περιοχή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων