14/08/2024 14/08/2024 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας, μετά την τελευταία Ιερά Παράκληση και στα πλαίσια των εκδηλώσεων: « ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ 2024», ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Ιωάννη Καραμούζη, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα: “Το μυστήριο της Θεοτόκου”. Ο Αρχιγραμματέας της Εκκλησίας της Ελλάδος...
14 Αυγούστου, 2024 - 19:51
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2024 - 19:53

Με ομιλία του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου έκλεισαν τα “Θεομητορικά 2024” στην Ύδρα

Διαδώστε:
Με ομιλία του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου έκλεισαν τα “Θεομητορικά 2024” στην Ύδρα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας, μετά την τελευταία Ιερά Παράκληση και στα πλαίσια των εκδηλώσεων: « ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ 2024», ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Ιωάννη Καραμούζη, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα:
“Το μυστήριο της Θεοτόκου”.

Ο Αρχιγραμματέας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατόπιν σχετικής προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.ΕΦΡΑΙΜ ομίλησε εμπνευσμένα και θεολογικά για το πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου και τόνισε την συμβολή της στο μυστήριο της μετανοίας και της σωτηρίας του ανθρώπου σ’ έναν κόσμο προκλήσεων, αυτοαναφορικότητος και άκρατου δικαιωματισμού.

Προέβαλε την ζωή της Θεοτόκου ως παράδειγμα πνευματικής πολιτείας και υπογράμμισε το γεγονός πως η μητέρα όλων διακόνησε το σχέδιο της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους με ταπείνωση και υπακοή στο θέλημα του Θεού. Μίλησε για την συνείδηση που είναι η φωνή του Θεού εντός μας και κάλεσε τους ακροατές να εμπιστεύονται την στοργική Μητέρα τους, την Μητέρα του Θεού.

Την όλη ευθύνη της εκδηλώσεως είχαν ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. π. Νεκτάριος Δαρδανός και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός. Παρέστησαν οι Ιερείς της Νήσου, ο Δήμαρχος Ύδρας, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι, η κ. Λιμενάρχης και λοιπές στρατιωτικές και πολιτικές αρχές της νήσου.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον δομημένο και ουσιαστικό λόγο του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιγραμματέως και μετά το πέρας της ως άνω εκδηλώσεως στο προαύλιο του ιστορικού Ιερού Καθεδρικού Ναού παρετέθη δεξίωση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων