03/09/2024 03/09/2024 Την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού εορτάζει σήμερα η Εκκλησία. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων το νησί της Αίγινας όπου διήγαγε τα τελευταία έτη της ζωή του ο Άγιος της ταπείνωσης, της υπομονής και της αγάπης ο βίος του οποίοι μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με την ταινία “Ο άνθρωπος του...
03 Σεπτεμβρίου, 2024 - 7:48
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2024 - 8:05

Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα (ΦΩΤΟ)

Την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού εορτάζει σήμερα η Εκκλησία. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων το νησί της Αίγινας όπου διήγαγε τα τελευταία έτη της ζωή του ο Άγιος της ταπείνωσης, της υπομονής και της αγάπης ο βίος του οποίοι μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με την ταινία “Ο άνθρωπος του Θεού”, παραγωγής του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός. 

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, με την τέλεση του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού στον πολυπληθή ιερό ναό του Αγίου στην Αίγινα. Χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος. 

Συγχοροστάτησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος και ο Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτες Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Ο Μητροπολίτης κ. Εφραίμ προσεφώνησε τους Αρχιερείς καλωσορίζοντάς του στη νήσο του Αγίου Νεκταρίου.

Παρέστησαν οι αρχές της Νήσου και πλήθος πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων