12/06/2024 13/06/2024 Στο νέο Κοιμητήριο της Άρτας μετέβη το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ο οποίος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής της Αναλήψεως που τελέστηκε στον ομώνυμο νεοανεγειρόμενο ναό. Πριν από τον Εσπερινό, τελέστηκε η Αναστάσιμη «Εναρκτήριος Ακολουθία» και ψαλλομένου, για τελευταία, για φέτος, φορά, του «Χριστός Ανέστη», λιτανεύθηκε,...
12 Ιουνίου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2024 - 0:45

Άρτα: Με ευχές για αποπεράτωση ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αναλήψεως στον ομώνυμο νεοανεγειρόμενο ναό εντός του νέου Κοιμητηρίου

Διαδώστε:
Άρτα: Με ευχές για αποπεράτωση ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αναλήψεως στον ομώνυμο νεοανεγειρόμενο ναό εντός του νέου Κοιμητηρίου

Στο νέο Κοιμητήριο της Άρτας μετέβη το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ο οποίος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής της Αναλήψεως που τελέστηκε στον ομώνυμο νεοανεγειρόμενο ναό.

Πριν από τον Εσπερινό, τελέστηκε η Αναστάσιμη «Εναρκτήριος Ακολουθία» και ψαλλομένου, για τελευταία, για φέτος, φορά, του «Χριστός Ανέστη», λιτανεύθηκε, σε κλίμα συγκινήσεως, η εικόνα της Αναστάσεως ανάμεσα στους τάφους.

Αμέσως μετά, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αναλήψεως στο πέρας του οποίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τον Δήμο Αρταίων για την έως τώρα πρόοδο της ανοικοδόμησης του ναού και ευχήθηκε την επομένη χρονιά, να έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση της εκκλησίας, ώστε να τελεστεί ανήμερα της Αναλήψεως και Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο Κοιμητηριακός Ναός δέχεται δάκρυα από πονεμένους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκουν στήριγμα στον Θεό, για να αντέξουν τις απώλειες αγαπημένων προσώπων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων