26/07/2024 26/07/2024 Στα Πραμάντα και στο Ματσούκι βρέθηκε ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος επί τη εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Αθληφόρου Παρασκευής την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024.   Στον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό των Πραμάντων της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, το απόγευμα, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός,...
26 Ιουλίου, 2024 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2024 - 19:40

Ο Εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στη Μητρόπολη Άρτης

Διαδώστε:
Ο Εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στη Μητρόπολη Άρτης

Στα Πραμάντα και στο Ματσούκι βρέθηκε ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος επί τη εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Αθληφόρου Παρασκευής την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024.

 

Στον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό των Πραμάντων της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, το απόγευμα, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, τόνισε, ότι “αγιότητα σημαίνει, να προπαρασκευαζόμεθα για τον Παράδεισο”.

Ετέθη σε προσκύνηση απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Παρασκευής στους δρόμους της κωμοπόλεως των Πραμάντων.

Την επόμενη, Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, το πρωΐ, ο Μητροπολίτης Άρτης λειτούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ματσουκίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων