11/03/2023 11/03/2023 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την μνήμη της Αγίας Θεοδώρας, Βασιλίσσης και Πολιούχου της Άρτας, στον φερώνυμο βυζαντινό Ιερό Ναό της Αγίας, όπου βρίσκεται ο τάφος της και τα Ιερά Λείψανά της. Στην Ιερά Ακολουθία, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ....
11 Μαρτίου, 2023 - 15:48
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2023 - 16:46

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στην Άρτα για την Πολιούχο Αγία Θεοδώρα

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στην Άρτα για την Πολιούχο Αγία Θεοδώρα

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την μνήμη της Αγίας Θεοδώρας, Βασιλίσσης και Πολιούχου της Άρτας, στον φερώνυμο βυζαντινό Ιερό Ναό της Αγίας, όπου βρίσκεται ο τάφος της και τα Ιερά Λείψανά της.

Στην Ιερά Ακολουθία, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και Άρτης κ. Καλλινίκου.

Ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τους συμπανηγυρίζοντες Αρχιερείς και ευχήθηκε η Αγία Θεοδώρα να παρηγορήσει τις καρδιές των οικογενειών που είχαν απώλειες στο πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές των θυμάτων.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος εκήρυξε τον Θείο λόγο και ανεφέρθη περιεκτικά στον βίο της εορταζούσης Αγίας Θεοδώρας και στην υπομονή της, επικαλούμενος την χάρη και την σκέπη της, για τον λαό της Άρτας και όλο τον κόσμο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων