08/08/2024 08/08/2024 Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου εορτάστηκαν την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024, επί τη μνήμη του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτη Εδέσσης, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου του Γραικού της πόλεως Άρτης.   Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ενώ κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προέστη ο εορτάζων Μητροπολίτης...
08 Αυγούστου, 2024 - 16:25
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2024 - 16:23

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου εορτάστηκαν την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024, επί τη μνήμη του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτη Εδέσσης, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου του Γραικού της πόλεως Άρτης.

 

Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ενώ κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προέστη ο εορτάζων Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Βεροίας κ. Παντελεήμονος, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Σταγών κ. Θεοκλήτου και Καλαβρύτων κ. Ιερωνύμου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, αναφέρθηκε στη σχέση των Αγίων με τον Χριστό. Επίσης, ανέφερε ότι ο εορτάζων Άγιος Καλλίνικος θυσιάστηκε και αγωνίστηκε για τον συνάνθρωπό του, καθιστώντας τον πρότυπο Χριστιανού και Άγιο της Εκκλησίας. Κλείνοντας, αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Άρτης λέγοντας, ότι ασκεί τα καθήκοντά του με ανιδιοτελή αγάπη και το μόνιμο μέλημά του είναι να βρίσκεται δίπλα στο ποίμνιό του, διδάσκοντάς το με λόγια και έργα.

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Άρτης ευχαρίστησε αδελφικώς τους παρισταμένους Αρχιερείς για την συμμετοχή τους στα ονομαστήριά του, αλλά και όλους τους κληρικούς και λαϊκούς για την τιμητική τους παρουσία.

Πιστοί προσήλθαν, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, να προσκυνήσουν απότμημα Ιερού Λειψάνου του εορτάζοντος Αγίου, καθώς και απότμημα της Χειρός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, το οποίο εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος , αλλά και να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εσπερινός ονομαστηρίων Μητροπολίτου Άρτης Καλλινίκου

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων