Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας
24 Αυγούστου, 2024

Δέηση στον χώρο γέννησης του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού από τον Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμάσκηνο

Διαδώστε:

Σήμερα, Σάββατο 24 Αυγούστου 2024, ημέρα εορτασμού της Μνήμης του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, πραγματοποιήθηκε με μεγαλοπρέπεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή του Αγίου Κοσμά στο Μέγα Δένδρο, το οποίο αποτελεί τον γενέθλιο τόπο του μεγάλου διδασκάλου του Γένους.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ο οποίος με πνεύμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας τέλεσε τη λειτουργία.

Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός, με τη συνοδεία του Πανοσιολογιοτάτου Πρωτοσύγκελλου της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας π. Θεόκλητου Ράπτη, σεβαστών πατέρων ενοριών της περιοχής και του Δημάρχου κ. Σπύρου Κωνσταντάρα, μετέβη στον χώρο γέννησης του Αγίου Κοσμά στο Μέγα Δένδρο.

Εκεί, σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη θρησκευτική ευλάβεια, τελέστηκε Δέηση στη μνήμη του Αγίου, τονίζοντας την πνευματική του κληρονομιά και το έργο του για τη διάδοση της πίστης και της παιδείας στον υπόδουλο Ελληνισμό.

Παρευρέθησαν, ο κ. Γεώργιος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, ο κ. Ευάγγελος Σκούρας, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δήμου Θέρμου, καθώς επίσης και πολλοί πιστοί.

 

Πηγή: thermonews.gr

Διαδώστε: